Hatbakker med kvæg i solnedgang
Foto: John Rasmussen

Nyheder fra VisitLangeland

Her samler vi nyheder om nye oplevelser eller begivenheder der er på vej til Langeland og Strynø.

NYHED: Lindelse Mølle har X-faktor

Langeland får et nyt mødested ved Lindelse Mølle. Mødestedet skal vokse frem af ruinerne, kulturarven og historierne på stedet og samle både lokale og gæster. Projektet støttes af Realdania og Ny Carlsbergfondet med 4,8 mio. kr. 

NYHED: Kystpotentialet på Langeland og Strynø kan forløses

SHORES Langeland modtager endnu en bevilling. Kæmpe støtte fra Nordea-fonden betyder, at kystpotentialet på Langeland og Strynø kan forløses.

NYHED: Oplev Langeland og Strynøs fantastiske natur, hjemme fra sofaen

Over sommeren er mere end 1.000 km af øernes vandre- og cykelruter blevet affotograferet i 360 grader og lagt på Google Street View. Billederne har allerede flere hundrede tusinde visninger.

Pressemeddelelse: Bæredygtigt lys i novembermørket på Langeland og Strynø

Når der igen i år tændes Lys i Mørket den første weekend i november, bliver det i år med fokus på bæredygtighed og energibesparelse. Projektet har netop fået bevilget 35.000 kr. af Nordea-Fonden, midlerne skal anvendes til at sætte endnu mere lys på kulturweekenden.

NYHED: Prøv Ø-SKATTEJAGTEN på to sydfynske øer

Nu kan øboer, deltidsøboer og gæster lære Langeland og Ærø bedre at kende på Ø-SKATTEJAGTEN, som tager dem rundt til usædvanlige spots på øerne. Alle spots har en historie at fortælle, og undervejs skal der løses forskellige opgaver.

Nyhed: Litteraturen i Landskabet på Langeland

Få inspiration til din næste læseoplevelse. Tag på litterær vandring i forfatternes fodspor på Langeland. Prøv de nye Litteratur vandringer.

NYHED: Nu bliver Langelands vandre- og cykelruter digitale

Friluftsrådet har bevilget 49.500 kr. til digital synliggørelse af vandre- og cykelruter på Langeland, Strynø og Siø. Det nye projekt skal inspirere flere til at opleve naturen på de tre øer.

Herregårdsruten på Fyn, Langeland og Ærø
Foto: ELS Production

Herregårdsruten på Langeland

160 km ren idyl med snoede veje gennem landskabet med idylliske landsbyer, hyggelige købstæder og ikke mindst historiske herregårde.

NYHED: Geopark Besøgscenter åbner på Langeland

Fredag den 11. februar kl. 14 slås dørene op til et nyt Geopark besøgscenter på Langeland lige midt i Rudkøbing ved Østergade 25 i portåbningen.

NYHED: 2021 blev et formidabelt år for Medicinhaverne, og den gode udvikling fortsætter

Medcinhaverne i Tranekær slår endnu en gang besøgsrekord. Besøgstallet nåede i 2021 op på 17.476. Det er en stigning på 13,2 % og i alt en fremgang på 2302 besøgende.

NYHED: Øernes Kunstfond giver kunstmidler til Langeland

Langeland Kommune har fået 475.000 kr. i støtte til et nyt kunstprojekt af Øernes Kunstfond, der skal etableres i løbet af 2022. 

Læs mere

NYHED: Langeland tænder lys i mørket og inviterer til kulturweekend i november

5. - 6. november hylder Langeland sin mørke nattehimmel med en lang række, unikke kulturarrangementer på langs af Langeland. Blandt andet på steder der normalt er lukket for offentligheden. 

Læs mere

NYHED: Mød naturen gennem kunst, VR og film - “Insektskoven” kommer til Langeland

Tag til Skovsgaard Gods og oplev en 6 meter lang film-installation, 3 VR film, mød et træ og byg kunstværker sammen med naturen. Et unikt samarbejde mellem film og kunst bringer det gigantiske værk af Alfio Bonanno til Langeland.

Læs mere

NYHED: SHORES Langeland afholder kitesurf konkurrence

For første gang i Danmark afholdes kitesurfkonkurrence for amatører og semi-professionelle. De bedste kitesurfere på verdensplan kan komme helt op og flyve over 20 meter –rekorden er 34,8 meter.

Læs mere

NYHED: SHORES Langeland afholder hobbyølbrygger-konkurrence i samarbejde med Svendborgsund Bryghus

Kysten på Langeland er en fryd for øjet men hvordan smager så en kyst, hvis de lokale langelændere får lov at bestemme. Det vil SHORES gerne finde ud af. Derfor inviteres lokale ølbryggere til at byde ind med deres forslag til, hvordan en SHORES Langeland øl kan smage.

Læs mere

NYHED: Langeland Kommune får midler til ekstraordinær indsats for detailhandelen og turismeerhvervet

Erhverv, Kultur og Turisme i Langeland Kommune har fået LAG midler til at arbejde med at udvide sæsonen, så der fremover kan tiltrækkes flere gæster til Langeland og Strynø i skuldersæsonerne.

Læs mere

NYHED: Nu kommer UV-jægerne og SHORES Langeland er med

Verdenseliten i Undervandsjagt kommer til Langeland og skal dyste om Europa og Afrikamesterskaberne for både mænd og kvinder. Det er første gang nogensinde at kvinder deltager i denne turnering. 104 deltagende atleter fra 19 nationer er tilmeldt konkurrencen og SHORES Langeland er med.

Læs mere

NYHED: Langeland på top 3: Mest besøgte fynske turistattraktioner 2020

Langelands Museum var i 2020 med 96.867 besøgende den tredje mest populære turistattraktion på Fyn og øerne, kun overgået af Odense Zoo og Egeskov Slot. Det fremgår af den netop offentliggjorte Attraktionsliste 2020 fra VisitDenmark. 

Læs mere

NYHED: ”Lyden af Langeland” - ny podcastserie om de langelandske turistattraktioner

VisitLangeland og Langelands Museum udkommer nu med ”Lyden af Langeland”, som er en ny podcastserie om de langelandske turistattraktioner.  

Læs mere
Skuespillerne indspiller speak til det usynlige teater
Foto: Baggårdsteateret - Lea Helene Adelsten Olsen

NYHED: Stjernecast til Langeland

Med et rekordstort cast sætter BaggårdTeatret deres 3. usynlige teaterforestilling i søen - med Langeland som scenen.

Læs mere