Klassiske Sommerkoncerter 2017 - 40 års jubilæum

Sommerkoncerter på Langeland er en traditionsrig festival for klassisk musik med fire til fem koncerter årligt.  Dette år dog med en speciel række af jubilæumskoncerter.
Onlinesalget til  koncerterne 16.-18. juni 2017 er slut (da vi ikke kan garantere at posten når frem inden festivallen). Eventuelle ikke solgte billetter kan købes ved indgangen 
og på turistbureauet i Rudkøbing.  

KØB DEN FLOTTE JUBILÆUMSPLAKAT HER

Online Salget af billetter til koncerten den 12. august er slut. Resterende billetter bliver solgt på Langeland Turistbureu, Torvet 5, Rudkøbing eller ved indgangen til koncerten.

40-års jubilæumskoncert 1977-2017

En parade af nogle af de største navne på den internationale musikscene kommer til Langeland i sommeren 2017 for at fejre 40-jubilæumsfestival for Sommerkoncerter på Langeland. Det var i 1977, at musikelskeren Vincens Steensen-Leth grundlagde koncerttraditionen på Langeland med en koncert med tenoren Peter Pears.

40-års jubilæet fejres med en stor festival i Bøstrup Kirke 16. – 18. juni 2017, hvor en gammel ven af koncerterne på Langeland, den internationalt anerkendte pianist Julius Drake samler en stribe stjerner fra den klassiske musikscene. Mezzosopranen Angelika Kirchschlager, som i over 20 år igen og igen har glædet det kræsne koncertpublikum ved sommerkoncerterne, er tilbage på Nordlangeland. Den verdenskendte cellist og Bach-fortolker Pieter Wispelwey og den anerkendte britiske tenor James Gilchrist optræder for første gang ved sommerkoncerterne.
Det er en gammel traditionen, at sommerkoncerterne hvert år kan præsentere et nyt navn. Det er i år den unge fremadstormende strygekvartet Doric String Quartet, som har deres danske debut på Nordlangeland.

Programmet for jubilæumsfestivalen kan læses neden for. Bestil billetter i webshoppen og følg med i sommerkoncerterne på facebook – Sommerkoncerter på Langeland. Yderligere information om koncerterne, hoteller og spisesteder kan du få ved at ringe til 62 51 35 05. Køb billet til hele festivalen og spar 400 kr.

Julius Drake & Friends
fredag-søndag den 16.-18. juni 2017 i Bøstrup Kirke

”Julius Drake & Friends”:
Angelika Kirchschlager, James Gilchrist, Pieter Wispelwey, Doric String Quartet og Julius Drake

Åbningskoncert 
Fredag 16. juni kl. 19.30 

Pris kr. 250,- 
Program: Cello og klaver sonate af Schumann, Mozarts strygekvartet K389, ”On Wenlock Edge” af Vaughan Williams samt værk af Respighi for mezzosopran og strygekvartet.

Aftenkoncert - Bach by night
Fredag 16. juni kl. 22.00 

Pris kr. 150,-
Cellosuiter af Bach

Morgenkoncert - Brahms
Lørdag 17. juni kl. 11.00 

Pris kr. 150,-
Program: Brahms: Strygekvartet opus 51, nr.1 og klaverkvintet opus 34.

Jubilæumskoncert - Lieder og Gale Tom
Lørdag 17. juni kl. 15.00 

Pris kr. 250,-
Program: ”Einsamkeit” af Schubert, ”Mad Tom” af Richard Rodney Bennet, sange af Brahms og Schumann samt ”Auf dem Strom” af Schubert.

Morgenkoncert - God morgen med Britten
Søndag 18. juni kl. 11.30
Pris kr. 150,-
Program: Cellosuite af Benjamin Britten samt cello- og klaversonate af Beethoven

Afslutningskoncert
Søndag 18. juni kl. 15.00 

Pris kr. 250,-
Program: Akhmatova-sange af John Tavener, "Dichterliebe" af Schumann og klaverkvintet af Schubert.

 

Bent Sørensen og Katrine Gislinge

Lørdag den 12. August 2017

Komponisten Bent Sørensen komponerer i anledning af 40-års jubilæet et særligt værk, ”Fantasia Appasionate”, tilegnet koncerterne. Værket uropføres af Katrine Gislinge ved en koncert 12. august 2017 . 40-årsjubilæet for Sommerkoncerter på Langeland fejres således både med en jubilæumsfestival og en jubilæumskoncert.

Bent Sørensen
Bent Sørensen, født 1958, er elev af Ib Nørholm og Per Nørgård. Han uddannet ved Det Kongelige Danske Musikonservatorium og Det Jyske Musikkonservatorium.
Det har så godt som udelukkende været som instrumentalkomponist, at Bent Sørensen siden midten af 1980’erne har slået sit navn fast som en af sin generations mest høreværdige danske komponister, også på internationalt plan.
I de første år navnlig i kraft af en række kammermusikværker, med fire strygekvartetter i en central placering, men i løbet af 1990’erne også med stadig flere værker for stor orkesterbesætning:
Bent Sørensen har fået Wilhelm Hansen Fondens Hæderspris og Nordisk Råds musikpris.

Katrine Gislinge
Katrine Gisling, født 1969, er en af Danmarks førende koncertpianister. Hun er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun studerede hos Anne Øland, og studerede videre i New York, ved Yale og London
I sin karriere har hun arbejdet sammen med store navne som Adam Fischer, Gidon Kremer og Heinrich Schiff. I dag er hun også en del af Den Danske Klavertrio.

 

 

 

 
 
 

Del denne side