LangelandsFortet

Koldkrigsmuseum Langelandsfort God adgang

En af Langelands største turistattraktioner er Koldkrigsmuseet Langelandsfortet. Dette ligger i et utroligt naturskønt område og fortæller historien om den kolde krig. Museet beretter blandt andet om, hvilken rolle fortet fik og Europas politiske placering: Herunder Cubakrisen og spændingerne mellem Øst- og Vesttyskland. Der er ikke handicapparkeringsplads til museet. Ankommer man i bil med bagudrettet lift, skal man være opmærksom på det ujævne terræn som kan give problemer med at få liften helt ned.

Ikke desto mindre har fortet Danmarks eneste handicapvenlige ubåd. Det er muligt at køre ind i ubåden som står på land og se indretningen. Det er desværre ikke muligt at komme rundt i ubåden med kørestol. (Det noteres at der er en revne på 5 cm foran døren ind i ubåden).

Det er en imponerende koldkrigsudstilling; dog skal man være opmærksom på at døren mellem udstillingerne kun er 70 cm. Er man først inde, er der imidlertid plads til at komme rundt til udstillingerne i kørestol. Man kan komme ind i videoshowrummet, hvis man har hjælp til rådighed; første trin er 13 cm højt og næste 10 cm. Museet har et handicaptoilet ved den første grønne bygning tæt ved udgangen.

Museet har videre mange kanonstillinger og udstillinger; desværre befinder disse sig nede i bunkerne. Disse er derfor ikke tilgængelige med kørestol, pga. af de mange trapper. Dog forefindes udstillinger i hallerne med jagerfly og minestrygere. Man skal være opmærksom på, at døren ind til hallen er meget stram. Personalet er rigtig flinke til at komme ud og hjælpe ved behov: Billetsalget kan nemlig ikke tilgås med kørestol. Der er en rist foran indgangsdøren på 5 cm samt et dørtrin på 10 cm. Ydermere er indersiden af dørtrinnet 6 cm.

De mange stier rundt i området er belagt med en blanding af asfalt og grus, og egner sig de fleste steder fint til kørestole. Dog er der nogle meget stejle bakker, hvorfor tilstedeværende hjælp kunne blive nødvendig. Der er desuden mange borde og bænke i det store og bakkede område som er velegnet til madpakken.

Læs mere her

Tlf: 6256 2700
E-mail: langelandsfort@mail.dk
Hjemmeside: www.langelandsfortet.dk

Download pdf

Billeder fra Langelandsfortet

pdf / 1.16 MB