Fyn Cykler Sammen

Fyn Cykler Sammen

Foto: Destination Fyn

Vær med, når vi til det første og største cykelløb på Fyn - cykler sammen, hver for sig. Mandag d. 1. juni (2. pinsedag) 9.30-13.00

Langeland cykler

To cykelruter på Langeland for cykelglade naturelskere

Har du lyst til at deltage i Fyn cykler sammen – hver for sig d. 01.06. 2020 kan Langelands sti-venner anbefale to ture i Langelands smukke og varierede natur, hvor der cykles ad små snoede veje med udsigt til skov, strand, herregårde m.m. Tag familien med på en oplevelse, der måske kan være en appetitvækker til jeres kommende sommerferie.

Langelands sti-venner har planlagt de to ruter, hvor vi står parate på mødestederne fra kl. 10 – 13 med kort og inspiration til turene og sikrer, I kommer af sted i små hold.  Der er tilmelding gennem www.dgi.dk . Hvis du synes at de turforslag vi foreslår på vores kort (ca. 25 km og ca. 30 km) er for lange eller for korte, er vi klar med forslag til kortere eller længere ture.

Du finder gpx-filer og kort til print længere nede på siden.

Vi har også nogle af Turistkontoret cykelkort over hele Langeland med, som vi sælger for 30,- kr.(MobilPay)

Tullebølle/Tranekær ruten:

Mødested: Den store parkeringsplads ved Tullebølle Fritidspark, Bygaden 74 A, Tullebølle, 5053 Tranekær www.fritidsparken.dk 

Turens længde er ca. 25 km. 

Der køres mod øst til Stengade Skov og videre ned til stranden, hvor der er mulighed for at nyde den smukke udsigt ud over Langelands Bæltet. Herfra fortsætter turen mod nord, hvor der cykles gennem naturgenopretningsprojektet Botofte Skovmose og videre til Trankær. På turen er der udsigt til det imponerende slot.

 I Trankær er der mulighed for at parkere cyklerne og gå på besøg i Souvenariet, Medicinhaverne, en tur i Slotsparken, hvor I finder Tikon (landskabskunst), aflægge et besøg i cafeen eller indtage et måltid hos Generalen.

På cyklen igen fortsættes gennem allén, som adelen benyttede i 1700-tallet for at udgå at blive smittet med kopper på vej til kirken, og der cykles nu mod vest til Åsø strand. Herfra videre gennem skovene mod syd og tilbage til Tullebølle.

Herregårdsruten:

Mødested: Den store parkeringsplads i Humble over for Spar købmanden, Hovedgaden 21, 5932 Humble

Turens længde er ca. 30 km

Her cykles mod øst og som noget helt særligt i dagens anledning, har vi aftalt med ejerne af Hjortholm, at vi må køre ad deres private veje og dermed få mulighed for at køre forbi det flotte og velholdte gods. Herfra går turen via godsets allé forbi Frederiksberg, Skovsgård Mølle og videre til Påø Stand. Undervejs passerer vi mindesmærket over de franske og russiske krigsfanger, der strandede her d. 04.05. 1945.

Turen fortsætter fra stranden op gennem skoven frem til Skovsgård, der er ejet af Danmarks Naturfond og drives økologisk. Her er en god anledning til at parkere cyklen, se nærmere på godset og aflægge et besøg i cafeen.

GPX FILER & KORT