Unikke Haver

Langelands Unikke Haver

Foto: Langelands Unikke Haver

10-15 langelandske haveejere åbner for besøg i deres unikke haver. Tag rundt fra have til have og se, hvor forskellige de er.

Det er enormt ærgerligt, men vi må desværre aflyse "UNIKKE HAVER PÅ LANGELAND" lørdag d. 22. august 2020.
Da samtlige deltager på frivillig basis, må vi respektere deres beslutning om ikke at åbne pga COVED19. Vi glæder os til at komme igen i juni 2021.

Kør en tur rundt på Langeland og oplev en eller flere af øens unikke haver. Nogle er arkitekttegnede, andre traditionelle historiske haver, i nogle haver er der en overflod af blomster, mens andre elsker naturens vilde planter. De er alle drømmehaver, og ikke to er ens, for selv hvis de er anlagt ens, bliver de i praksis forskellige.
Arrangementet bliver kaldt ”LANGELANDS UNIKKE HAVER”, fordi  alle haver i virkeligheden er unikke, hvad enten de er arkitekttegnede, nye haver, historiske haver, ekstensivt holdte haver, køkkenhaver – eller noget helt syvende, for haverne er jo netop tilpasset til ejernes normer og ønsker for en have. Nogen kan bedst lide snorlige græskanter, andre vil have bløde linjer med kantplanter og nogen vil have vilde planter. Selv hvis to haver i princippet er anlagt ens, bliver de i praksis forskellige.
Der kan være entré til nogle haver og nogle steder er der også salg af planter.