Klassiske Sommerkoncerter

Klassiske Sommerkoncerter

Foto: Klassiske Sommerkoncerter

Koncerter i verdensklasse

Sommerkoncerter på Langeland er en traditionsrig festival for klassisk musik med flere koncerter hvert år.
Online-salget af billetter er startet, køb dine billetter her

Ved køb af billetter til alle tre koncerter sparer du 150,- og ved køb af billetter til de sidste to koncerter sparer du 100,-.

Sommerkoncerter på Langeland slår dørene op til sin 42. sæson med kære gensyn, en dobbeltprisvinder i den prestigefyldte Kathleen Ferrier-sangkonkurrence og endelig en af verdens største unge cellister.

2019

Angelika & Julius: Lørdag 25. maj kl. 15.30 i Bøstrup Kirke 

Værker af Schumann, Schubert og Brahms
Den østrigske mezzosopran Angelika Kirchschlager er en rigt facetteret kunstnerinde. Hun er højt skattet for sine årlige masterclasses, der finder sted i det sydlige Østrig. Hun har sunget de fleste af de store operapartier på alverdens operascener, ligesom hun også gerne synger moderne musik af f.eks. Kurt Weill i så fornem en koncertsal som Musikverein i Wien.
Hun havde i sin tid hovedrollen i ”Sophie´s Choice” på Royal Opera House i London. I december 2018 sang hun med stor succes det kvindelige hovedparti på operaen i Zürich i Stephen Sondheims ”sorte” operette ”Sweeny Todd”. Hun har turneret over store dele af verden, og hun har sunget for to forskellige paver i Vatikanet.
Angelika Kirchschlager har tilsyneladende forelsket sig i Langeland og de forhold, vi kan byde på. I al fald har hun siden 1994 igen og igen sunget ved Sommerkoncerter på Langeland i både Stoense og Bøstrup kirke. Her har det trofaste publikum erfaret, at nok hyldes Angelika som en diva verden over – alligevel er hun det mindst prætentiøse, man kan forestille sig. Angelika har modtaget adskillige fornemme priser, og i 2017 udnævnte den østrigske regering hende til Kammersängerin. Hun har tre gange været nomineret til en Grammy.
Julius Drake – en af tidens mest anerkendte akkompagnatører – spiller hvert år ved flere af de største kammermusikfestivaler rundt om i Europa og USA. Han har bl.a. akkompagneret prominente sangere som Ian Bostridge, Mark Padmore, Simon Keenlyside, Alice Coote, Ekatarina Semenchuck, Katarina Karnerus, der alle har sunget på Langeland. I årenes løb har Drake modtaget fornemme anmeldelser. Washington Post kalder ham for ”en af vor tids ypperste akkompagnatører”. The New Yorker skriver, at ”der er ingen som ham”, mens Der Standard ligefrem mener, at ”ens opmærksomhed flytter sig fra solisten til ham.” Drake har optrådt ved Sommerkoncerter på Langeland i over tyve år.

 

Årets nye navn: Gemma Summerfield & Sebastian Wybrew Lørdag 10. august kl. 15.30 i Stoense Kirke

Værker af bla. Robert Quilter og Sibelius 
Sopranen Gemma Summerfield blev først færdig med sine musikalske studier i 2016. Alligevel har den engelske avis The Guardien kaldt hende for en ”kommende stjerne”. Hun vandt i 2015 førsteprisen samt sangerprisen ved den årlige Katheleen Ferrier-prisuddeling, og i 2018 vandt hun og hendes faste
akkompagnatør, Sebastian Wybrew, den estimerede Susan Chilcott pris for sangere i Wigmore Hall, London. De er begge uddannede ved Royal Academy of Art.
Musikkritikken fremhæver, at Summerfield, der allerede har sunget kendte operapartier og medvirket i flere oratorier, er en ung kunstner med et ”løfterigt potentiale og en forbløffende modenhed”. Hun ”tryller med stemmen” hedder det, og hendes koloraturer betegnes som intet mindre end et ”under”. Hun roses tillige for sin tydelige tekst udtale og skifter med lethed fra tysk til fransk, fra engelsk til finsk og tilbage til tysk.
Summerfield får sin danske debut på Langeland. Eneste koncert i Danmark.

 

Cello i verdensklasse: Camille Thomas & Julius Drake Lørdag 17. August kl. 15.30 i Stoense Kirke

Værker af bla. Saint-Saëns og Offenbach
Den unge cellist Camille Thomas betegnes i die Welt som ”en ny stjerne på cellist-himlen”, mens en anmelder i das Bild sammenligner hendes spil med ”den ædleste rødvin”. Hun har modtaget flere priser og indgik i 2017 som den første cellist i 40 år en kontrakt med Deutsche Grammophone, hvor hun spiller Saint-Saëns og Offenbach. Hun har udtalt, at hun føler sig i slægt med de to komponister: med Saint-Saëns´ følsomhed og Offenbach’s intense lethed. Camille har spillet sammen med flere af vor tids største dirigenter. Det hedder sig, at cello’ en er det instrument, hvis lyd er tættest på den menneskelige stemme. Camilles Thomas, der spiller på en Gagliano cello fra 1788, får instrumentet til at synge. Ved koncerten akkompagneres hun af Julius Drake. Eneste koncert i Danmark.