Klassiske Sommerkoncerter 2020

Klassiske Sommerkoncerter

Foto: Nightingale String Quartet

Koncerter i verdensklasse

Sommerkoncerter på Langeland slår i 2020 dørene op til 43. sæson med store stemmer, en uropførelse og en dansk strygekvartet i særklasse. 
Den traditionsrige festival kan i juni præsentere en af tidens allerstørste liead-sangere, som kommer til Langeland sammen med en kær gammel ven af koncerterne, Julius Drake på klaver. 
I august er der to koncerter. Den første er med en af de store stjerner på operascenen, den prisvindende og meget anerkendte sopran Sophie Bevan. Det er første gang, at Sophie Bevan synger på Nordlangeland. 
I slutningen af august er der uropførelse af et nyt værk komponeret af Fuzzy til sommerkoncerterne på Langeland og så spiller den unge og meget roste danske strygekvartet Nightingale String Quartet bla. værker af den store danske komponist Rued Langgaard.
Det har gennem alle de år, Sommerkoncerter har eksisteret, været formålet at bringe musik og kunstnere af højeste karat til et forholdsvis isoleret område som Nordlangeland. Vi håber, det også er lykkedes med denne vores 43´ sæson. 
”Sommerkoncertere på Langeland” er en af landets ældste og mest respekterede festivaler for klassisk musik. Et af kendemærkerne er den høje kunstneriske kvalitet samt evnen og heldet til at præsentere nye navne – mange af dem kommende stjerner.
DR transmitterer regelmæssigt fra koncerterne.

Billetsalget forventes startet ultimo marts/primo april 2020.


Søndag 14. juni 2020 kl. 15.30 i Bøstrup Kirke
Tiden store stemme:

Christoph Prégardien, lyrisk tenor og Julius Drake, klaver
Årets første koncert finder sted i juni Bøstrup kirke. Her synger den store lyriske tenor Christoph Prégardien en lang række af de højt elskede Lieder af Schubert og Schumann.  Prégardien er anerkendt som den absolut førende specialist i Lieder kunsten i disse år. Han giver koncerter over det meste af verden og har foretaget et utal af indspilninger for blandt andre EMI, Deutsche Grammophon, Phillips og Sony. Han har tillige sunget de store tenor partier på mange af de store opera scener.
Prégardien er en særdeles alsidig kunstner, der tillige bruger tid på at undervise yngre sangere.
Han akkompagneres ved koncerten af Julius Drake. Han spiller hvert år ved kendte kammermusikalske festivaler rundt om i Europa og USA. Han har bl.a. akkompagneret prominente sangere som Ian Bostridge, Mark Padmore, Simon Keenlyside, Alice Coote, Angelika Kirchschlager og Katarina Karnerus – der alle har sunget hos ”Sommerkoncerter på Langeland”.
Ikke alle akkompagnatører får et navn på trods af ubestridelig kunstnerisk formåen. Det gælder dog ikke Drake. The New Yorker skriver således, at ”der er ingen som ham”, mens Der Standard ligefrem mener, at ”ens opmærksomhed flytter sig fra solisten til ham”.  
Drake har spillet på Langeland i over tyve år og har gennem sine musikalske forbindelser bragt adskillige fremragende kunstnere med sig til Langeland.


Lørdag 15. August 2020 kl. 15.30 i Stoense Kirke
Årets nye navn:

Sophie Bevan, sopran og Sebastian Wybrew, klaver
Årets anden koncert bliver i august, hvor den fremad stormende engelske sopran Sophie Bevan får sin danske debut. På trods af sine unge år – hun er født i1983   - har hun allerede modtaget flere fornemme priser: i 2010 modtog hun Critics´ Circle pris til et ”exceptionelt ungt talent”. I 2012 modtog hun den såkaldte ”gennembruds pris”; i 2013 modtog hun en special pris for unge sangere. I 2019 blev hun tildelt dekorationen MBE på Dronningens fødselsdag for sine ydelser indenfor musikken.
Ved koncerten på Langeland akkompagneres hun af Sebastian Wybrew, der fik sin danske debut på Langeland sidste år. Han har et sjældent stort formidlings talent og henrykkede det danske publikum med små foredrag om de engelske sange, der blev opført.
Programmet er endnu ikke fastlagt.


Lørdag 29. august 2020 kl. 15.30 i Stoense Kirke
Uropførelse og Rued Langaard:
Fuzzy og Nightingale String Quartet

Årets sidste koncert, der finder sted den 29. august, bliver noget særligt. Her spiller den unge prisbelønnede Nightingale String Quartet - og den kendte vidt favnende komponist Fuzzy har indvilget i at samarbejde med kvartetten og komponere et solo stykke til uropførelse på Langeland. Det er ikke første gang, komponister skriver specielt til ”Sommerkoncerter på Langeland”. Det har tillige Sofia Gaubadulina, Per Nørgård, Vagn Holmboe og Bent Sørensen gjort. Kvartetten spiller først Haydn og Mozart; derpå kommer Fuzzys komposition, som muligvis bliver et solo stykke for fløjte. Han arbejder meget med det elektroniske medie, og tanken er, at dette medie væver sig ind og ud af musikken, så der opstår en ny, spændende musikalsk enhed. Herefter slutter kvartetten af med værker af Rued Langgaard, som de har specialiseret sig i at spille.